mandag 23. november 2009

Mors lille Valpis ….

Hva gjør valpis når han er ferdig med å være ute? Jo, han åpner 2 dører og går inn, selvsagt…

Hva gjør valpis når han har lyst på litt godis ? Jo, han åpner døra inn til rommet hvor denslags er og henter selv….

Hva gjør valpis når tyggebenet ligger i buret og døra er lukket?Jo, han åpner burdøra og henter det, selvfølgelig….

Hva gjør valpis når resten av Toiwos mat står utenfor rekkevidde på spisestuebordet? Jo, kommer seg opp på en stol så han får tak i det, hva ellers ?

Hva gjør valpis når han synes han har tørket nok og vil ut av buret ? Jo, åpner døra og går ut, naturligvis…

Hva gjør valpis når han vil sove litt i bia-bed`n? Dere har skjønt tegninga nå? Jo, han åpner døra til soverommet og legger seg. (om han er ekstra heldig kan det ligge igjen en sokk der inne, eller en skuff er kanskje ikke lukket helt igjen – valpelykke ! For skuffer kan åpnes … )

 

Hvem, eller HVA, er egentlig “valpis” ?

I papirene hans står det Finsk Lapphund.

Vi kjenner valpis og må få lov til å være litt skeptiske…

Vår skepsis er bygget på følgende observasjoner gjort over flere måneder ;

1. Det må være noen deler labrador i valpis, han spiser ALT !   Bestandig ! Uansett ! Kan det tygges kan det spises. Kan det ikke tygges kan det svelges. Kan det ikke svelges forsøker vi èn gang til….

2.  Det må også være noen deler Tysk trebærer/makulerer (Schäfer) i valpis, å skulle dra med seg en gjerdestolpe på tur vitner om gener i den retning…. Han er egentlig ikke noe særlig til å lage opptenningsfliser, han spiser dem. (ref punkt 1)

3. Ettersøkshundgener i massevis, definitivt.  Han søker etter alt. Bestandig!  Uansett!  Her referer jeg til punkt 1&2, det kan spises, svelges eller bæres…. Eller bades i….

4. Flere deler tiger! Han ser seg ut sitt offer, sniker seg innpå med laaaangsomme snike-bevegelser, heeelt innpå byttet…. så KASTER han seg over byttet og forsøker å tygge, svelge eller bære. Tror vi. (at byttet sitter og ser på valpis og lurer på what in all verden han driver med, stopper ikke denne store jegeren! Ustoppelig!  Såfremt du ikke har noe som kan spises, svelges eller bæres, naturligvis…. )

5. Alligator! Her ser vi til stadighet alligatorgenene i begge ender….. tennene og halen han stort sett har rett ut. Dette gir ham en total lengde på ca 160 cm… Alligatorer er også kjent for å spise og svelge, litt mer usikker på bære-delen ?

6. Makuleringsmaskin…. dette er et litt trist kapittel. Men, vi får skylde oss selv, med tanke på punkt 1&2 burde vi ha vett nok til å låse inn papirer vi vil beholde…. Og ledninger. Og sko. Og…….

7. Ansvarsfull ; han tar virkelig ansvar for å holde oss sysselsatt !

8. Treningsglad, selvsagt. En konsekvens av det er jo ting som kan spises, svelges eller bæres :o)

9. Lillebrorgener som medfører mye ekstra jobbing for en valpis… Det krever at man til enhver tid må vise at man er på høyde med Storebror. Man må gjøre det Storebror gjør, man må være der han er, prøve å vise at han egentlig er sterkere og tøffere (ref punkt 4&5), passe på at ingen gir Storebror mer oppmerksomhet eller kos, for ikke å snakke om ting som kan spises, svelges eller bæres ! En annen del av Lillebrorjobben er å krølle seg sammen på fanget og være verdens søteste… Den jobben det er å være Lillebror er rett og slett kraftig undervurdert !

10. Lykkelig ! Tenk, hele verdenen og alle menneskene, dyrene og alt som kan spises, svelges eller bæres er hans, bare hans ! Her må vi også ta med lykkemomentet HOPPING. Hopping er genialt! Hopper man på menneskene bøyer de seg ned og forteller hvor fin man er mens de klør en ! Er man heldig har de noe ekstra kul gugge i et øre man rekker å smake på….

Så jeg spør dere, kjære bloggvenner, er dette en Finsk Lapphund ??

20 kommentarer:

 1. Ha ha, dette var jo bare kjempe moro å lese!!. men jeg må nok skuffe deg!, det høres faktisk ut som om du har fått deg en Finsk lapphund!

  SvarSlett
 2. Så utrolig herlig beskrivelse av en ekte Lapphund valp!
  Tror jeg skal printe den ut og henge den på veggen;o))) å minnes noen korte, travle og herlige måneder med en lappis valp i huset!!!

  Ps. Ville kan ikke åpne dører, hun har heller ikke storebror, men verdens navle var hun stadig vekk i oppveksten:o)

  SvarSlett
 3. Må bare si som Berit, en herlig beskrivelse av en ekte lapphund :-D Travelt ja men trøsten er at alt tyder på en frisk og lykkelig valp.

  Lykke til videre valpisen !!!

  SvarSlett
 4. Marianne, er du helt sikker på det ? Jo mer jeg tenker på det jo mer usikker blir jeg ;)
  Da må det i såfall vært en produksjonsfeil på eldstemann !

  Ville; hehe, den bør da henges ved siden av bilder av alle skoa man fikk med større eller mindre mangler og bitemerker, møbler med bitemerker, få noen til å tømme småskvetter med vann på gulvet slik at du tråkker i det (våte sokker er en oppskrytt del av valpetiden ;o) osv osv ;o)
  Valp er verdens navle - gå godt og "vondt" :o))

  SvarSlett
 5. Maila&Leia, vi blir nok mer imponerte enn skremt over type "valpis" ;o) En liten overgang fra überrolige og fornuftige Toiwo kan man trygt si de er ;o))

  SvarSlett
 6. Charlott. Det var ihvertfall en perfekt beskrivelse av min lappevalp!bortestt fra det med halen da, for Miras står rett opp hele tiden!

  SvarSlett
 7. Hehe, er nok mer alligatorgener i Valpisen her, halen hans står oftest rett ut bak ham ;)

  SvarSlett
 8. Det høres ut som om dere har et ekstra intelligent eksemplar av arten. Vi kunne i det minste gjerde inn utsatte områder og stenge dører, uten å behøve å låse for å få det til. For en smarting! Tror nesten enkelte lappevalper blir smittet av "tasmansk monstervirus" en periode når de kommer i en viss alder, og plutselig er det over like fort som det startet- og den myke lettvinte rolige hunden du alltid har visst/håpet befant seg inni der er tilbake for å bli. Da glemmer man nesten momentant hvor slitsomt og til tider fullstendig håplaust det kunne føles når det sto på som værst og ingenting nyttet. Og savner man alt det positive som også fulgte med i valpetiden. Den der lille krabaten deres kommer nok til å utvikle seg til en imponerende flott og intelligent personlighet.

  SvarSlett
 9. Dette var morsomt å lese. Men jeg må jo si jeg ikke kjenner meg helt igjen. Tror jeg må snakke med oppdretter om hva de har solgt meg, haha.

  Det høres ut som dere har det festelig hjemme om dagen.

  SvarSlett
 10. Makan til valpis :o)))
  Kanskje en liten "advarsel" til de som ønsker seg en søt liten lillebror, dette her?
  Eller, var nå egentlig storebror snill og god hele tida, kanskje mor har blitt glemsk??

  SvarSlett
 11. Hahaha, morsomt innlegg!
  Fortsetter Nøves svar: Eller de som også en gang i tiden ønsket seg en søt liten lillesøster etter Lempi og Caos.. Nemi kan nemlig ikke åpne dører enda.. men resten av disse punktene du ramset opp passet rimelig godt på en liten svart krabat vi har gående rundt beina her.. Alt som kan spises, det svelges. Det som ikke kan spises det svelges det også!! Er i grunnen rart hun har en magesekk igjen den jenta vår..

  SvarSlett
 12. He he, utrolig bra skrevet :)

  SvarSlett
 13. Merete, at han er en kreativ liten luring er helt sikkert ! Men, han er egentlig ikke vanskelig å snakke til, det er bare med ham som med alle småbarn, kortidshukommelsen...at han ikke fikk lov i stad behøver jo ikke nødvendigvis bety at han ikke får lov 30 min senere ;o)Skulle vært utrolig artig å vært på innsiden av det hodet ;o) Fin er`n !

  Nina, vi har to helt ulike personligheter, hvem av dem som er "rett" er søren ikke godt å si ;o)
  Charlie er kanskje mer Toiwo-typen ?

  Hehe, Nøve, Toiwo kneppet èn lampettledning og laget noen bitemerker på sko, helt uskyldig var han ikke, men langt igjen til denne Duracellkaninen ;)

  Kathrine, tror jammen vi har valper fra samme kull ;o)))

  Luna, takk for det :)
  Siden han er en kreativ sjel kommer det garantert mer :o)

  SvarSlett
 14. Kjempemorsomt skrevet Charlott!!!! Så herlig du tenker:o)

  Jeg tror du har fått deg en skikkelig valpete valpis. Det er flere av punktene jeg ikke kjenner igjen, men det med øregugget er definitivt en FL ting (tror jeg;o). Milli er helt vill etter det.....

  SvarSlett
 15. Takk for det, Gry :o)
  Hehe, det med øregugg er en stor greie for småen, Toiwo tar et litt mer diskret snus mens småen slenger rundt med tunga mens han ivrig forsøker å klatre enda høyere opp på vedkommende ;)

  SvarSlett
 16. Kjempe morsomt skrevet!! Kjenner meg igjen i noen av punktene men ikke alle! Roxie var og er veldig rolig. Men hun har da sine perioder og der hun ikke kommer til er jo Disel der og hjelper henne! De to er helt avhengig av hverandre!!
  Ha en fin dag!!

  SvarSlett
 17. haha, dette var morsomt å lese =) Høres ut som du har nok å styre med. Vi også har en makuleringsmaskin i hjemmet, finner alt mulig for å spise det opp :P Gjelder å gjemme unna merker jeg!

  SvarSlett
 18. Gleder meg til din versjon fra Lillestrøm. Det aner meg at resultatet ble/blir bra ;o)

  SvarSlett
 19. Gry V; Takk takk :o) Toiwo var også av den rolige typen, født pensjonist ;) En assistent al`a Disel tror jeg ikke Järki trenger/får på en godt stund enda ! ;o)
  Tora; Velkommen hit ! Vært inne å sett på den nydelige frøkna, blir artig å følge dere videre !!'
  Nøvedama, hehe, tror vel du har fått med deg hvor stolt jeg er av valpis og hvordan han fikset turen allerede ;o

  SvarSlett
 20. Så härligt skrivet !! hihi Kramar från Lappisar i Sverige , fann din sida hos Lexi

  SvarSlett