torsdag 3. desember 2009

Action, takk !

Lørdagsmorgen og klokka ringer…. Järki strekker seg så man nesten hører det knaker og er klar! 

Toiwo gløtter på ett  øye, strekker litt på seg, ruller rundt på ryggen og strekker seg litt til… så ligger han rolig litt mens han blunker med begge øynene, halen begynner å bevege seg og han ruller rundt på magen igjen og kommer seg opp på bena – for å strekke seg èn gang til. Klar nok!

Så begnner vi å bevege oss ut av soverommet, Järki traver fornøyd ut i resten av huset for å ta en liten sjekkrunde.

Toiwo strekker godt ut ett og ett ben mens han skrider bortover gangen på vei mot stua. Han vil gjerne bli klødd litt før han flater ut på stuegulvet igjen….

Järki sitter klar ved utgangsdøra, rutinen her er at han får frokosten sin strødd utover plenen. Toiwo kommer også ruslende og vil være med ut.

Men, denne lørdagen er ikke helt som andre lørdager, vi har pakket og er klare for en tur ut i den store verdenen UTEN far og Storebror!

Vi skal nemlig ta toget i 1t og 45 min, avgang 0937. Det er ganske lenge for en liten kar, men mor kjenner sin lille valpis så et stort tyggeben samt godbiter er pakket ned. Med i sekken er også alskens utstyr for mulige uhell ;)

Toget vårt kom i spor 2, dette innebar at vi måtte stå på en smal perrong med tog dundrende inn fra begge sider, den lille heltens reaksjon på dette var å sette seg ned å  kikke ettertenksomt på de store, røde bråkete tingene…. Ingen så ut til å bry seg noe om dem dermed brydde ikke valpis seg heller. Det som derimot var skikkelig teit var å gå ombord på denne togtingen…. Ikke nok med at det var en stor sprekk man måtte komme seg over, men det var fra sprekken og rett opp på noen trinn! Dèt ble for teit, vennlig hilsen valpis!  Siden mor ikke bryr seg så mye om verdighet for en liten kar ble han lempet inn som om han skulle ha vært et stk bagasje! Da blir man faktisk litt fornærmet og ser på mor med ett surt blikk og flate ører! Kan ta opptil 1 sekund før slike overtramp er glemt!

Vi fant oss plasser, Järki satte seg ned og kikket seg litt rundt. Som vanlig fikk han lurt noen til å komme bort for å hilse. Var ikke mindre enn 4 stk som kommenterte at dette måtte være en togvant kar, valpis satt enten å kikket på livet eller lå under setet og gnagde på tyggebenet. Ikke noe stress der nei :)

Vel fremme i Lillestrøm var det å tusle bort på Varemessa og Dogs4All hvor vi skulle møte Hanne S. Hun skulle jobbe en stund utover dagen, vi fikk parkert sekken og tuslet rundt å kikket på alt kaoset. Järki holdt koken!  Når han begynte å skli ut og bli litt vel distrè var det bare å kjøre noen enkle lydighetsøvelser og han var på nett igjen :) Var også heldige nok til å løpe på noen kjente i folkemengden, bla Marcos Hanne :)

Da Hanne S var ferdig  jobbet pakker vi valp og bagasje inn i hennes bil og reiste hjem til Hanne og hennes 3 lappiser.  Etter en luftetur med alle 4 var det helt uproblematiskt å slippe Järki sammen med hennes 3. Nå skal det sies at de 3 er en utrolig flott og harmonisk gjeng, null bråk!

Järki har holdt koken siden 7 om morningen, null søvn og masse opplevelser, men er like i farta. Forøvrig artig å se hvordan han ovenfor hver av Hannes hunder. Strip, eldstemann, var han meget høflig og veloppdragen ovenfor, Kievra, Dronningen i huset sleit litt mer for å sette seg skikkelig i respekt, han holdt seg akkurat så langt unna at hun ikke hadde grunn til å sette ham på plass, men egentlig for nærme til at hun var helt fornøyd ;) Yngstemann Miehkki derimot var mer fritt vilt ;)  Vi ble sittende å skravle til 0130 om natta, Järki sov kanskje ett par timer frem til da, så va vi oppe igjen 0530 så vi skulle ha god tid før vi skulle på Dogs4All og se lappisene i ringen. Lite soving+mye skravling= utrolig trivelig!!

Järki? Han var fortsatt i farta og fortsatt like innstilt på å trene litt. Ting gikk en del treigere, men han var fortsatt på nett :)

Utstillingsresultatene vet jeg andre har lagt ut så den biten hopper jeg elegant over ;) Vi hadde noen meget hyggelige timer rundt lapperingen, fikk hilst på og snakket med Schanderulver, bloggkjente og andre kjente.

Tom og Toiwo hadde brukt lørdagen sin på dugnad i Elvedalen hvor Land Roverklubben har sitt kjøreområdet. Der bygges det en flott, stor gapahuk. En dag med langline i skogen passer Toiwo bedre enn masete turer ;)

De 2 store gutta kom til Lillestrøm i 14-tiden, da var det helt greit å legge Järki i bilen. Tom hadde reist fra vaksinasjonskortet til Toiwo så han måtte klare seg med luftetur utenfor messehallen, noe jeg tror Toiwo var mer enn fornøyd med. Vi brukte vel borti 3 timer hjem, inkludert en middagsstopp. Vel hjemme var igrunn Järki i farta igjen, ikke stresset eller overtrett, bare klar for litt action.

Påfølgende mandag var heller ikke Järki nevneverdig preget av en lang helg, Toiwo derimot hadde ikke noe behov for annet enn en luftetur.

Småen og jeg tok oss en tur på trening mandagskvelden, det må jo være litt action ! ;o) At småen liker å trene er det liten tvil om, selv fellesdekk med 16 andre hunder var kult og han lå som en skinnfell!

En kul fyr, men litt action, takk!

12 kommentarer:

 1. For en gjeng. Antagelig passer beskrivelsen av Valpis ganske bra på deg også. Det er ting som tyder på det ;o)

  Veldig moro å lese det du skriver.

  SvarSlett
 2. En herlig beskrivelse av en herlig "liten" valpis Charlott:o)))) Du skriver så bra, at det blir ekstra morsomt!

  Det var gøy å treffe dere på utstillingen. Håper det ikke er lenge til vi sees igjen:o)

  SvarSlett
 3. Hehe,likheten mellom meg og valpis må være at vi er ganske altspisende begge to ;o) Om man ser bort fra at jeg for tiden spiser lavkarbo, vel og merke ;)

  Gry, visst var det koselig å møtes igjen!

  Tusen takk for hyggelige kommentarer, damer :o))

  SvarSlett
 4. Jeg er sikker på at lavkarbo hadde gått ned på høykant hos Järki også;o)

  SvarSlett
 5. Valpis er jo bare en skjønn sjarmør! Du får nok mange historier å fortelle om han etterhvert tenker jeg..et inteligent lite vesen du har fått deg!!Håper å få treffe han "live" en gang!!

  SvarSlett
 6. Flirer, er aldeles korrekt, Gry! Järki hadde slett ikke sett på lavkarbomat som dårlig mat nei ;o)
  Etter hva jeg har skjønt er det liten tvil om at Nemi er Järkis søster ;o)

  Marianne, kan ikke engang for syns skyld nekte på at valpis er en kul, kvikk og smart liten sjarmør, han er jo både kul, kvikk og smart ;o)
  Og så har han verdens finest Storebror!

  Om vi får det til kommer vi en tur nedover på treff, i mai, var det ikke ?

  SvarSlett
 7. 8 og 9 mai ja! Håper å se deg!!

  SvarSlett
 8. Å, så herlig skrevet!! Ikke rart dere trives med han der....;o)))

  SvarSlett
 9. For en herlig beskrivelse av en opplevelsesrik helg for en valpis. Skal si det er energi i den kroppen der. Neste gang må dere hilse fra Maila, hun er Strips datter, halvsøster til Kievra og kullsøster av Miehkki.

  SvarSlett
 10. 8&9.mai er notert, Marianne!

  Snorredimma, takktakk! Han er en herlig, sprell levende fyr, enkel å skrive om ;o)

  Maila og Leia, så gøy! Min Toiwo er jo etter Kievra, Strip er den Store Helten og Miekki`n er Lekekompisen :) Vi har også vært en del sammen med Mierka til Stine :)2 meget trivelige damer! Lappeverdenen er igrunn ikke så stor :o)

  SvarSlett
 11. Gurri så flott du skriver. Jeg ble helt "med" på tur,jeg.

  Skal si det er noe som skal til å sliten ute den lille tassen din. Charlie hadde ligget som et slakte etter en dag. Ja, de har nok mer energi når han er så liten ennå. Men han din høres ut som en tenker som også handler etter han har tenkt ut hva han skal gjøre. Eller noe sånt, ble litt dårlig forklart. Håper du skjønner hva jeg mente.

  SvarSlett
 12. Da er jo Maila tanta til Toiwo eller det blir vel litt halvtante da. Fra M-kullet var det Maila og Mierka som var likest, Mierka hadde en hvit stripe i pannen men den tror jeg forsvant etterhvert.

  SvarSlett