onsdag 11. november 2009

Jøss, er det liv i dem også ??

…. gjetter jeg på at noen tenker ;) Men det er det i aller høyeste grad !

Pelskameratene utvikler seg sammen og blir bare mer og mer samkjørte for hver dag… de blir mer og mer som brødre, storebror Toiwo synes til tider småen kan være fryktelig slitsom og masete, men er de fra hverandre i bare noen minutter er gjensynsgleden stor :) Småen, som forøvrig blir 6 mnd søndag 15.nov, er som lillebrødre flest, trekker strikken til tider litt vel langt, men har skjønt at man bare kødder med storebrødre inntil en viss grense.

Toiwo kan høres riktig så grinete ut uten at det berører småen whatsoever, andre ganger kan bare Toiwo se på Järki og han tusler unna og finner på noe annet.

Järki er, i motsetning til Toiwo, så full av pågangsmot at man blir både oppgitt og imponert… På turer kan småen best sammenlignes med en bulldoser, ikke mye som stopper den kar`n ! Skulle feks lina hans sette seg fast tar han bare fart, durer på og går ut i fra at han vinner…. Der hvor Toiwo tusler rundt braser småen igjennom – eller over. Eller under. Men å gå rundt er for storebrødre og andre pingler ;) En annen ting som er meget viktig for lillebror Järki er det å få gå først på turer ! Får han ikke gå først henger han i lina som en fullblods husky og er håpløs å få kontakt med. En annen ting som skiller disse to er at Järki er glad i å bære på ting han finner. Og hjelpe meg så mye en slik nysgjerrig liten kar klarer å finne ! Totten kunne ikke bry seg mindre med gamle epleskrotter, pølsepapir og døde dyr, småen derimot…. Kan det ikke spises der og da skal det bæres, tror han er ganske sikker på at det blir spiselig 30 meter senere ;)

Järki synes det er stas å trene. Spiller ikke så stor rolle hva vi trener på, bare han får lov til å gjøre noe og få godis… han er fortsatt et matvrak uten like ! Småen er ganske lett-trent og forholdsvis lettlært samt superivirig, en artig fyr å trene med ! Noe som er deilig etter å ha slitt så mye med Toiwo og hans manglende interesse :) Toiwo synes forøvrig at både mat og godbiter er mye mer stas etter at småen kom i hus, hender rett som det er at Toiwo også hiver seg med i treninga og attpåtil ser ut til å like det :o)) Han har blitt mer aktiv og leken nå som han har småen å bryne seg litt på :)

Tom og jeg var å trente litt lydighet med hver vår hund, da viste Toiwo at ting vi trente på for flere måneder siden faktisk satt ! Herlig om Toiwo også får sans for å trene litt :)

Tom og Toiwo var rett og slett knallflinke !Bildene er tatt av Marit Lilleeng !

071109_48

Toiwo ser ørlite betuttet ut….

071109_31

Bølle-frøet Järki…

071109_49

…. ser nesten uskyldig ut….

071109_33

… litt pen, sant?

071109_51

Bulldoseren !

Så var det bilder da….. har vært så heldig å få rappe bilder fra Marit Lilleeng sin blogg, hun er en herlig fotograf, blinkskuddene der sitter tett !

Disse bildene ble tatt nå lørdag, 7.november, da vi møttes i Elvedalen for off-roadkjøring. Järki ble sluppet sammen med aussiene Sheriff og Bridie, bildene taler for seg ;) Og dere, sjekk uttrykkene !!

10 kommentarer:

 1. Fabelaktig, Charlott!
  Det er så moro å høre om disse to! Tenk at de kan være så vidt forskjellige. Jeg syns nå fortsatt at de SER like ut, jeg da ;o)

  Toiwo syns kanskje livet har fått enda mere mening etter at'n ble storebror? Han må ta litt ansvar,liksom. Ett godt forbilde er han iallefall, selv om Järki'n prøver å gå sine egne veier. Raringer.
  Nyyydelig brunfarge på dem.
  Trene lydighet,ja. Tipper dere (hundene!) får mange kommentarer angående utseende OG intelligens!

  SvarSlett
 2. Jøss, det må jeg si! For noen utrolig flotte bilder, og hunder! Järki vokser til, og toiwo har jeg beundret lenge, han er kjempefin :) Høres ut som har ligner litt på luna i lynne.. :) hun kommer seg ang trenbarhet vel og merke, jo mer vi trener, jo mer gøy syns hun det er tydeligvis.. :) får håpe det ikke går alt for lenge før vi får en hund nr 2 her også, og at jeg er like heldig som deg å få en med litt mer motor, det hadde vært moro.. :)

  SvarSlett
 3. Så flotte bilder!! Morro å høre om de 2 brødrene!! Så forsjellige de er, morro å lese om at det holder med et blikk fra Toiwo så finner Ja¨rki på noe annet!!

  SvarSlett
 4. Marit er RÅ til å ta bilder ! Jeg husker jo knapt å ta med kameraet jeg :/

  Og tusen takk for hyggelige kommentarer !
  Toiwo er BIV han, uansett hvor mange andre hunder vi har, han er noe så aldeles for seg selv !
  Gutta får masse oppmerksomhet! Merker de nesten blir litt blaserte, "jaaada, vi er pene, vi vet deet" ;o)
  Sjeldent en kjedelig dag med disse i hus ;o))

  SvarSlett
 5. Dette var moro å lese.Takk for en oppdatering.

  Selv om jeg fortsatt synes de er like, akkurat som Nøve. Dere som er dem nærme ser jo sånt bedre. Men de er jo så flotte begge to og en nydelig brunfarge.

  SvarSlett
 6. hehehe.. akkurat som å lese om Nemi dette.. ståpåvilje er det nok av ja! Hun finner på mye rart.. og har aldri sett makan til matvrak!!! lukter godbiter på lang avstand og blir litt for ivrig til tider når vi trener. Men morro er det. Ut på tur kan bli et morsomt syn for tilskuere.. Der Nemi er der er det jammen liv! I dag var det mye rart i bæsjen.. alt hun finner sluker hun nemlig.. litt farlig i grunn. Tror hun har spist en notatblokk eller noe sånt for det som kom ut var hvitt som snø.. Hun er en dramaqueen uten like da.. ja det er artig å se forskjellene på dem. Han er utroolig vakker Charlott! Nydelige er de bagge to! Kjempekoselig å høre fra din kant igjen :) Nå må jeg gå opp for nå er det to stk som tar fullstendig av der oppe..

  SvarSlett
 7. Å, så flotte dem er!! Alldeles nydelige begge to. Morsomt å høre om turene..sånn går Dimma, også - vil helst gå forann og tvinger seg først og det kan høres godt til tider (pes,pes) Trener jo på at ho IKKE skal gå først nå, da...:-)

  Flotte bilder av lapper og aussier i snø'n, men så jeg kupert hale??

  Morsomt med oppdatering om disse to brødrene som er så ulike i væremåten...

  SvarSlett
 8. Og forresten...takk for tipset med tørka fiskeboller. Det har blitt tatt godt imot her i huset av Dimma!!!

  SvarSlett
 9. Så hyggelig at dere har vært innom oss igjen :o))

  Hanne; Takk takk ! Vi sees på søndag vi vet du, blir skikkelig spennende å se hvordan det går !

  Nina; de er nok attskillig mye mer like på bilde enn i virkeligheten, brunfargen er helt ulik, Toiwo er mer hvit i tegningene, de er ulikt bygd, ulike uttrykk osv ;) Men, det er jo mye enklere å se for oss som kjenner dem og ser dem live :o)

  Kathrine; de er helt klart helsøsken, disse to ! ;) Gleder oss til å se dere igjen på søndag !

  Snorredimma; begge disse aussiene er født med stumphale, de kommer i alle lengder på aussiene :) Og så bra at trikset med tørkede fiskeboller slo an !

  Jammen hyggelig å være med i "blogg-gjengen" igjen ! :o))

  SvarSlett
 10. Nalle takker også - for fiskebollene som han fikk av Camilla på Runderingskurset!

  Men som vi damer stinka der vi gikk i butikken etterpå...

  SvarSlett