onsdag 12. august 2009

Oppdrettertreff og valpeliv…

Først og fremst: En stor takk til Alex-Sander som gjør så mye for oss valpekjøpere! Helgens program var fullpakket med både hyggelige, morsomme og lærerike ting :o)

Vi fikk en innføring i både freestyle, med dyktige Anja Schüller, samt rally lydighet som Merete og Hilde fra Lundqvist hundeskole muntert ledet oss gjennom. Det var også en uhøytidelig hundesprint (Toiwo på 10.plass og Järki på 2. i sin klasse, trooor jeg).

Siden vi kom litt ut på dagen lørdag rakk ikke vi å få med oss freestyle, men lille Järki og jeg forsøkte oss på rally lydighet. Kjempegøy! Lille Järki er en ivrig liten kar, han kom seg over hinder, gjennom tunnelen, lærte seg “foran” og tuslet fornøyd ved siden av meg under lineføring og utførte øvelsene med iver og lyst :o)) Skryt fikk vi i allefall ;o) Og moro hadde vi det!

Toiwo gjorde det han er best på, nemlig å betrakte galskapen litt fra sidelinja ;o)

På lørdagskvelden samlet vi oss ved fellesgrillen, skravlet, flira og hadde det aldeles utmerket, til tross for litt vått ovenfra.

Alex-Sander hadde en overraskelse til på lur, han hadde ordnet med Team Schanderulvens ærespris, den gikk meget velfortjent til Hanne Steinmo ! Begrunnelsen var at hun var en flott ambasadør for rasen, både innen utstilling og ikke minst lydighet. Hun fikk bla en flott fleecevest med Team Schanderulv logo på ryggen, pokal samt ett meget hyggelig gavekort ;o) Stor applaus til Hanne !

Søndag startet med Schandrulven Open Show. Alex-Sander hadde fått inn Anne-Cathrine Unelsrød som dommer, en meget hyggelig, blid og grundig dame!

Var det så vidt over 30 hunder påmeldt tro?

Lille Järki ble BIR i Schanderulven Open Show i knallhard konkuranse med sine kullsøsken ;o)

Järkis kritikk:

12 uker, veldig trivelig valp. Godt hode, pigment følger pelsfarge. God bredde mellom ørene. Veldig god hals og overlinje. Velansatt skuldre. Bevegelser valpete, glimtvis veldig bra. Veldig trivelig temperament.

Han fikk med seg både pokal, seng, leker og litt utstyr hjem. Ikke noe å utsette på premiene !!

Schanderulventreff, 7-9.aug-09 010

Senga er i bruk hver kveld, en kul liten tigerstripete, teddyseng ;o)

Niku med svensk handler stakk av med BIS og ble bla overrekt en gedigen vandrepokal :o))

Toiwototten kom sist i sin klasse, også velfortjent ;o) Han var så sliten så han hadde virkelig ikke lyst til å hverken løpe eller stå ;o)

Toiwos kritikk:

16 mnd. God type. Gode proposjoner i hodet. Kunne ønsket noe mer utfylt i snuteparti. Velansatte ører. OK hals og overlinje. Gir et noe luftig inntrykk. Meget god kvalitet på pelsen. Fallende kryss, beveger seg bra fra siden, noe løst foran og bak. Trivelig temperament.

Vi hadde en aldeles flott helg og gleder oss til neste år !

Og synes det er helt greit om det bommer på Biri-treffet neste gang…

Ellers går det nesten på skinner med Toiwo og Järki. Sambo har begynt å jobbe igjen så han lufter småen før han drar på jobb, småen sover så videre til både 9 og 9.30 :o) Vi starter i dag på 3.dagen uten uhell inne, gutta går FLOTT sammen og det er stort sett bare fryden :o) Toiwo er en herlig storebror og lærer småen en masse positivt :o))

Järki og jeg var på valpetrening mandag, han er knallflink!

Sitt og Kontakt er rimelig inne, Lineføring/Fot er snart i boks, han har begynt å bli en racer på På plass og Bli sitter snart :o)) Selv med andre hunder rundt oss og mitt i gågata er kontakten upåklagelig! Det beste av alt er at han er SÅ ivrig ! Morsomme lille Fleecen !

Vi bare gleder oss til alt som skal skje fremover :o)))

7 kommentarer:

 1. Så moro å lese :o)
  Tenk å samle 30 hunder, det er ikke værst - men det er neimen ikke rart heller! Flott opplegg,da gitt!

  God bredde mellom ørene, den har jeg ikke hørt før! Er det derfor alt går glimrende om dagen???

  SvarSlett
 2. Vi er utrolig heldige som har en så aktiv oppdretter !!!

  God bredde mellom øra.... tenkte egentlig jeg skulle klappe til dommerdama, sånn for sikkerhets skyld... meeen, siden hun smilte så hyggelig fant jeg ut at det var best å la det være...tror kaaanskje det var et kompliment ;o)
  Men, det KAN være derfor ting går så bra, Toiwo med sitt luftige inntrykk og han andre med god bredde mellom øra.... ;o)

  SvarSlett
 3. Så fint at dem to går så godt sammen,og valpe-tiden går så alt for fort! Morro at det funker på trening, og fortsetter lille-gutt sånn, har du jo store muligheter med han innen det meste....og ikke bare utstilling....

  SvarSlett
 4. snorredimma, vi er knallheldige som har fått 2 så fine gutter !

  Lillegutt kan klare mye han, her er det kun føreren det står på ! Vi får nå se, jeg har lite konkurranseinstinkt og dårlig med ambisjoner, meeen, en start i LP1 er ikke umulig etterhvert ;o)

  SvarSlett
 5. fineste bamsegutten det! :) skikkelig søt og valpete i ringen da og all den gode pelsen! en bjørneunge!! :)

  SvarSlett
 6. Det var litt av en helg med oppdretter. Og moro med en så flott valp da. Høres nesten ut som Toiwo har inntatt onkel-stillingen. Orker ikke å gjennomføre en utstilling, da er han en bedagelig fyr. Morsomt!

  Men du har nå fått deg en oppmerksom liten type. Enten så er du veldig flink eller så er det drømmevalpen. Kanskje begge deler?

  SvarSlett
 7. Hanne, skal ikke krangle med deg jeg, altså ;o) Han er en bamsete sjarmis med guts og humør :o))

  Charlie og Nina, vi er superheldige som har en så aktiv og engasjert oppdretter!
  Toiwo er en skikkelig Onkel! Hilser andre litt for nærgående på småen går han vennlig, men bestemt, i mellom. Er hans valp ja ;o) Toiwo er BIV han, Best I Verden !
  Veldig flink skal jeg ikke skryte på meg, er nok valpen som er den dyktige av oss to ;o) Men det viktigste er at vi har det artig sammen, han koser seg når vi "trener" han :o)

  SvarSlett