torsdag 13. august 2009

En torsdag i august…

Rett og slett en hvilken som helst torsdag, litt sol og litt skyer, litt skarp luft som vitner om sluten på nok en kort, norsk sommer… Litt trist, selv om jeg gleder meg til høstens vakre farger.

Det jeg gleder meg enda mer til, som de fleste har fått med seg, er tiden fremover med husets 2 pelskjekkaser. Det er nesten like spennende å ha valp i hus som det er å ha små barn!

Hva slags personlighet vil utvikles hos lille Järki? Vil jeg klare å bidra til at han beholder treningsgleden og ghutsen han viser nå? Vil han klare å ta nye situasjoner på like strak labb som Toiwo?

Tenk så gøy om han får den samme laidbacke innstillinga til det som skjer rundt seg som Toiwo har, MEN beholder treningsiveren :o)

Hva slags pels vil den lille få? En litt mer moderat pelsmengde enn Totten? Hva slags brun nyanse vil han ende opp med? Vil han være like avslappet til andre hunder som Totten?

Hva slags forhold vil de 2 gutta få etterhvert som de modnes? Vil vi 2bente klare å bidra til at det er Toiwo som er sjefen av de to? Vil småen være like tarrig som nå og kreve en høyere rang?

Sååå mye spennende! Og det beste av alt, eller kanskje det mest skremmende av alt, er at vi 2bente kan være med å styre så mye av dette.

Jeg er utrolig heldig som har erfarne lapphundfolk å spørre om råd, deilig å ha mulighet til å lufte tanker og teorier!

Som fersk 2 hundseier koser jeg meg stort når jeg betrakter disse 2 gutta sammen :o)) Se samspillet disse to har, forsøke å fange opp signaler de gir hverandre, se hvordan småen reagerer på små nyanser hos Toiwo….fascinerende !

Hva skal egentlig til før Totten setter småen på plass? Går småen fortsatt på valpelisens i Toiwos verden?

Er forresten artig å se disse to når vi møter andre hunder. Blir den andre hunden litt for nærgående går Toiwo rolig i mellom, stiller seg med bredsiden mellom den andre og småen – og der står han og demper til han føler situasjoen er ok :o)

I helga så vi det tydelig da småen skulle hilse på Hanne S sine 3 lappiser, inkl Toiwos mor. Toiwo hadde sine første 10 leveuker med denne gjengen og vi har møttes jevnlig siden. Toiwo var hos dem noen dager her tidlig i våres og den yngste av hanhundene til Hanne var hos oss ei uke tidligere i sommer. Dette er mao hunder Totten kjenner og er trygge på.

Miehkki, som var her tidligere i sommer, snuste nysgjerrig og vennlig på valpen. Selv da smøg Totten seg litt unnskyldende i mellom; “beklager, kamerat, ikke for å bråke, men denne her er liksom min… “. Han ba altså om unnskyldning til Miehkki (slikket ham i munnviken) samtidig som han gikk i mellom ;o) Storebroren sin det !

Det skal bare bli SÅ spennende å følge disse to videre og å bli kjent med dynamikken det blir når man går fra en til to hunder :o) Det skal bli SÅ artig å bli enda mer kjent med småen, ikke minst slike småting som hvordan han reagerer på ting med og uten Totten :o)

Vi er rett og slett heldige!!

Høsten kan i grunn bare komme…. ;o)

6 kommentarer:

 1. Ja det er virkelig mye som skjer frem til de er mer voksne! Marco forandrer seg jo drastisk enda han! Han vil nok ta lang tid før han er ferdig utviklet.

  Treningsiveren er det bare å jobbe videre med! Ros masse for all kontakt du får hele tiden :) Marco ga meg jo så mye kontakt som liten, men jeg kasta det litt bort fordi jeg ikke skjønte viktigheten av det.. Nå enser han meg nesten ikke lenger! Så bare å stå på der altså :)

  Järki er helt utrolig nydelig og jeg tenker at han og Toiwo kommer til å leve harmonisk sammen som voksne også! :)

  SvarSlett
 2. Spennende tid du/dere har forann dere, og det skal bli artig å følge utviklinga demses framover. Lykke til!!

  SvarSlett
 3. Hanne; er jo så utrolig mye som skal skje på forholdsvis kort tid med disse pelsene våre :o) Med 2bente barn skjer alt over et så mye lengre tidsrom - her fyker alt avgårde!

  Treningsiveren skal vi ta vare på! Har forsøkt så mye med Toiwo, alt med Järki går som en lek, i allefall pr dd ;o)

  En spennende tid :o)

  Snorrdimma; vi skal kose oss masse og nyte alt som skjer fremover :o)) Og skrive om smått og stort i bloggen, hyggelig at fler vil ta del i vår lille del av verden :o))

  SvarSlett
 4. Koselig å lese om pelsdottene dine. Og veldig koselig å lese om mamma'n som forstår ungene sine så godt!
  Bloggen din har nok flere lesere enn du aner ;o)

  SvarSlett
 5. Du er heldig med dine to pelser. De vil nok vokse til og ha en klar rang. Høres ut som Toiwo er en rolig, men klar i språket sitt. Ikke noe er bedre enn det.

  Koselig du vil dele smått og stort med oss. Og vi følger med dere. :O)

  SvarSlett
 6. Så fint sagt av deg, Nøve, tusen takk :o))

  Charlie og Nina; Visst er vi heldige!
  Sånn oss i mellom, jeg er nok rett og slett litt forelsket i disse 2 kjekkasene mine jeg ;o)

  Hyggelig at dere vil følge oss !

  SvarSlett