søndag 2. august 2009

2 lappiser, 150 mil og 70 Land Rovere.

Først og fremst må jeg få presentere Järki !

Järki er vårt nyeste familiemedlem, nok en kjekk liten Schanderulvgutt :o)) Järki betyr forøvrig fornuft/forstand, bare å krysse fingrene for at det er et navn han lever opp til ;o)

18. og 19. juli Järki 020

Avreise 23.juli-09 018

Say cheeeeese…….

18. og 19. juli Järki 009

Järki og “storebror” Toiwo søker etter godbiter…

18. og 19. juli Järki 026

Järki er en kvikk liten fyr. Og en mat/godbitglad fyr !

Han har vært her nå i 2 uker og er virkelig blitt en del av familien. Er SÅ artig å se gjensynsgleden hundene i mellom når de har vært litt fra hverandre !

Toiwo er tålmodig og forsiktig med den nye pelsballen, men bætterdø om han vil la seg forstyrre når det er natta ! Da romler det litt i Toiwokroppen…. Småen har begynt å skjønne at trette storebrødre kødder man ikke med, da står man heller litt på avstand og bjeffer på kjedelig trøtting ;o) Mangler nok litt på at Toiwo har satt seg skikkelig i respekt, noe småen glatt utnytter seg av ;o)

6 dger etter at Järki kom i hus dro vi avgårde på planlagt bilferie. Vår andre store interesse er som noen sikkert har fått med seg, Land Rovere.

Hvert år er det Landstreff og i forkant av dette Landstreffet var det invitert til kjøring i Hommersåk, rett utenfor Stavanger.

Vi 2bente skulle campere i et taktelt som vi har montert på en militærhenger :

Avreise 23.juli-09 026

Hundene skulle egentlig sove i et utstillingstelt, men, siden det regnet hver eneste dag og hundene stort sett var våte ble de lagt i bilen hvor de lå tørt og varmt. Parkerte slik t bilen sto helt inntil teltet så vi hørte hundene om det skulle være noe. Av hensyn til valpen var vi oppe etter 3-4 timer for å lufte hundene. Valpis kunne få gjøre fra seg og Toiwo få strekke litt på bena. Så var det opp igjen ca 07-0730. Litt trivelig å sitte i “tak-over-hodet-teltet” vi hadde ved siden av takteltet,  med en fornøyd valp i valpegården, en morgentrett Toiwo i line, kjenne lukta av nykokt kaffe og høre/se at resten av campen våknet til liv :o)

Landstreff-09 041

Landstreff-09 049

 

Disse 2 teltene samt bilen var vårt hjem i ei uke. Planen var 9 dager, men siden det regnet hver eneste dag ble vi enige om å korte ned litt på turen, først og fremst av hensyn til hundene.

Toiwo skuer utover Nordsjøen, med Obrestad fyr i bakgrunnen.

5296_1106547301746_1168699879_30268521_6461093_s

Fra kjørefeltet i Hommersåk.

6015_137123330125_593835125_3715243_6440873_s

(plutselig små bilder…. skal fikses)

Etter noen flotte dager og artig kjøring i Hommersåk/Jæren området dro vi videre til Suldal hvor Landstreffet skulle være.

Vi var 4 biler som kjørte i følge, verdens triveligste reiseselskap!

Landstreff-09 003

Flott natur på Vestlandet !

Landstreff-09 022

Landstreff-09 023

En av turen i regi av Landstreffet var noe de kalte Flåklypatoppen… Vakkert !!

Landstreff-09 061

Landstreff-09 069

Landstreff-09 054

Ørlite godt å komme hjem til egen seng, men du verden for en flott tur vi hadde !

Hundene oppførte seg som om de hadde vært på tur “bestandig”, småen sa fra om han måtte ut under veis, ikke ett eneste uhell i bilburet. Vi hadde lagt opp til hyppige stopp av hensyn til hundene, en rolig og stressfri tur :o)

8 kommentarer:

 1. Så spennende tur! :) Og så fiin Jerki er!! :) Jeg kjenner meg veldig igjen Charlott! Bortsett fra at Lana gjerne står opp og leker litt med Nemi midt på natten ;) hehe..

  Lana har heller ikke satt seg i respekt for det lille krypet.. så det blir en del avstandsbjeffing her også.. Litt for snill og tålmodig denne brune jenta vår.. Pus også for den slags skyld..

  Er nok deilig å komme hjem igjen tenker jeg!
  Skal dere på treffet neste helg?

  SvarSlett
 2. Turen var helt flott! Hadde været vært litt "tørrere" hadde vi blitt borte litt til ;o)

  Järki blir bare finere og finere han :o)) Må ta noen nye bilder, øra er i ferd med å reise seg!

  Må være noe ekstra med brune lappiser ;o)

  Vi skal "desverre" i bursdag på fredag, men på lørdag reiser vi på treffet og blir til søndag !

  Blir artig å se igjen alle sammen :o)))

  Dere kommer vel på treff dere også ?

  SvarSlett
 3. For en nydelig unge du har fått deg. Litt dilla på brune lapper, ja.:-) Gleder meg til mere bilder av skjønheten.

  Og dere har også hatt en kjempefin tur i norsk natur. Blir endel på bloggene som har hatt det. Masse fint å se og blir jo aldri lei.

  SvarSlett
 4. Takk takk :o))
  Hvordan går det an å IKKE ha dilla på de brune lappisene ? ;o)

  Skal ut på tur nå, tar for en gangs skyld med kameraet, småen har begynt å løfte ørene, slikt må jo dokumenteres ;o)

  Norsk natur ER vakker :o))

  SvarSlett
 5. Så herlig valp dere hatt fått!!! Det hørtes ut som en riktig fin tur til Hommersåk, vi er jo der også av og til, dagtur med båt.
  Synd det var så mye regn, artig å se hvordan dere innretter dere med telt og bil etc.

  Flåklypetoppen, ligger den i Lysefjorden???

  SvarSlett
 6. Vi skal selvfølgelig på treffet! Gleder oss veldig!!! Vi bor jo bare ti min unna, så det er jo en selvfølge når vi er hjemme. Og vi skal ha med oss ALT sammen! :) Blir spennende med freestyle presentasjonen!

  SvarSlett
 7. En nydelig liten dott har du fått ;o))
  Syns det er modig gjort å legge ut på langtur med to bikkjer. Utolig hva som går an, bare man vil! Været kan man desverre ikke gjøre noe med, men utfra utstyret forstår jeg at dere har prøvd detta før :o)

  Det må være ekstra moro for deg og Kathrine! Med Nemi og Järki, mener jeg. Prøv å få ordna med store bilder...vi vil se MANGE bilder av vidunderet,vet du :o)))
  Forresten veldig synd at oppdretter-treffet er samme helg som Biri. Det må da være mulig å gjøre om på det til neste år??

  SvarSlett
 8. Ville:
  Takktakk ! En herlig, morsom liten krabat! :o)
  Flåklypatoppen ligger i Suldal, noe særlig mer enn det nytter det ikke å spørre meg om, geografi er jeg rimelig lost på ;o)
  Nøve:
  Fin ja :o)))
  Modig og modig, er jo bare snakk om å forberde seg litt og så gjøre det beste ut av det. Holder ikke det er det bare å sette seg ned å grine ;o))
  Skal høre med Alex-Sander om det er mulig å bomme på Biri neste år...
  Kathrine:
  Da sees vi på lørdag !

  SvarSlett