mandag 15. juni 2009

En hektisk helg !

Denne helga var det flere arrangement vi gjerne skulle ha med oss, Land Rover-forumets årlige treff samt MH-testing som vår engasjerte oppdretter, Alex-Sander Myhre, hadde fått inn 10 av hundene fra oppdrettet på. 9 Lappiser og 1 Pomerian :o)
Løsningen ble å dele helga, fredag-lørdag på LR-treff i

Sambo fikk ordnet seg slik at han kunne jobbe noen timer hjemmefra fredagsmorningen, det aller meste pakket vi ferdig torsdagskvelden, innimellom jobbing ble resten av stashet pakket og Defenderen fylt opp.

Siden vi kjører Land Rover hører det med å kjøre på litt mer "ukurante" veger og for å slippe å dra med campingvogna på bratte-smale-svingete-skrangleveier hadde vi kjøpt inn telt for anledningen.
Jammen sa jeg telt.... Vi ville ha ett som vi kunne sitte i når været er dårlig, stå oppreist i og som var romslig nok til 2 voksne, 1 hund og alskens bagasje.
Vi var skjønt enige om at teltet vi kjøpte var et solid og skikkelig telt, med plass nok.
Hvor mye plass vi hadde gikk opp for oss da vi skulle sette opp teltet. Man skulle tro vi burde fått en ørliten indikasjon på hvor stort teltet er allerede når vi lesset 44 kg telt fordelt på 2 bagger inn i bilen, ikke sant ? ;o)

Vel, med full bil dro vi avgårde for å møte 2 biler til fra , så videre til til Bagn, hvor vi møtte nok en LandRover, og så snarveien på grusveier over fjellet til Nesbyen og videre til Rødberg og Persgård Camping hvor Begivenhet nr 1 foregikk.

Her rigget teamelvedalen seg til:Taktelt, praktiskt for de som er litt lettere på foten (og baken)Marit og Alf-Einar filosoferer med Teltet i bakgrunn ;)Vi hadde en KJEMPEFLOTT tur over Valdresflya ! Vel fremme på Vågå var det bare å få det mest nødvendige ut av bilen og inn i hytta vi skulle dele med Stine og Mièrka samt Hanne, Strip, Toiwos mamma Kievra og Mièhkki.

Så ble det å sitte litt ute, skravla gikk og vinen Alex-Sander var så hyggelig å dele smakte helt utmerket :o)) Hyggelig !!

Dagen etter var det MH-test ! 7 av hundene gikk testen på lørdag før vi kom, var Toiwos kullbror Isac, Mièhkki og Toiwo som skulle i ilden søndagsmorgenen.

Etter en times venting fikk vi beskjed om at testen måtte avlyses fordi den ene dommeren var syk. Bittelitt nedtur, men sykdom kan ingen klandres for....

Alex-Sander spurte om det var mulig å få en uoffisiell vurdering av hundene, noe arrangørene syntes var helt greit. Alex-Sander ble kastet inn i rollen som test-leder og Trygve K. stilte som "hoveddommer" med god hjelp av 2 dommerelever :)
Testen ble behørig gjennomført og Trygve K. delte sin kunnskap og erfaring under evaluering av hver enkelt hund.
Veldig lærerikt og ikke minst skikkelig artig !!

Jeg klarte selvsagt og snuble og vri ankelenb da jeg gikk med Toiwo, heldigvis stilte Hanne opp og gikk de siste momentene med Pelsherren :o))

Alt i alt en knallhelg ! Men du verden SÅ godt å komme igjen til egen seng på søndag !
Toiwo? Han sover enda han ;o)

4 kommentarer:

 1. Oi. ble det ikke offisiell nei, men u.off er jo like bra det. Blir de resultatene lagret noe sted uansett?? De offisielle mener jeg..

  Hektisk helg for dere ja! Så dumt at du skadet beinet under testen da, håper det går bra med deg!

  SvarSlett
 2. Mangler jo stempel på at vi har gjennomført MH`n da.... Det blir ikke lagret noe sted slik som andre resultater gjør, men med stempelet har man jo bevis for gjennomført :)

  Benet er snart bra igjen regner jeg meg, ble bare en liten vridning når jeg snublet :)

  SvarSlett
 3. Dere VEIT ihvertfall hva Toivo er god for :o)
  God bedring til deg og Totten - han har vel ikke hatt merkbare plager med knea sine i helga?

  og gratulerer med ett solid Telt! Du skal se det blir veldig kjekt å ha ;o)

  SvarSlett
 4. Var helt utrolig artig å se Totten i løypa ! Må jo innrømme at jeg ble noget overrasket over at fredsommelige "Oksen Ferdinand" faktisk truet spøkelsene ! Han som evaluerte oss mente at om det kom en ukjent inn i huset og Totten var alene var det slett ikke sikkert at vedkommende ville få slippe ut igjen... Han var ikke sikker på om det var pga dominans eller mot og det var litt betryggende å høre, hadde vært kjipt om Totten "angrep" pga usikkerhet...

  Ikke noe tegn til noe galt med albuen, gått helt normalt siden han begynte på Rimadyl :)))

  Solid OG romslig telt ja ;)

  SvarSlett