onsdag 13. mai 2009

Turtle Racing !

Dette er da den tidligere omtalte Pawtrekkeren, vidundermaskinen som skal være med å få litt mer fart inn i Toiwostumpen.
I dag var vi avgårde for å fortsette å lære Tottis å trekke, nabofrue og nabodatter var med. Håpet var at nabodatter som akkurat har lært seg å sykle kunne være litt kanin for Toiwo, meeen, Toiwo er vel ikke akkurat kjent for å leve livet in the fastline, så hun fikk sykle aldeles i fred for pelsherren. I perioder tro han til med det man kan kalle "sindig" trekking, men det som fungerte best var når nabofruen jogget mens hun oppmuntret Toiwo til å følge etter.
Tror helt klart dette å trekke den sykkelen er noe Toiwo etterhvert kan komme til å like, men nå som han er inne i en trett periode synes han ikke noe om å bli mast for mye på.
Om han ikke synes ting er nødvendig, artig eller det blir for mye mas melder han seg ut og da er løpet kjørt ;)
Fortsetter man å pushe pelsherren overser han en totalt og studerer heller fugleliv og fauna...

I morgen har jeg planer om en skogstur på formiddagen, inkludert litt spor og "skogsagility", vel hjemme derfra skal han få sove i fred og så passer vi på å ta noen treningsrunder om og når han er våken før vi reiser avgårde med Pawtrekkeren igjen i morgen kveld.

Er helt imponerende hvor mye personlighet man kan finne i 53 cm og 19 kg hund forresten, skikkelig fascinerende ;)

10 kommentarer:

 1. Den trekker'n var jeg nysgjerrig på! Skal du liksom stå på den og sparke ifra "en gang iblant"? Ja dette KAN bli spennende å følge med på ;o)
  Prøv med ei løpsk tispe foran! Da gidder faktisk Nalle å dra meg på ski.

  Han er egentlig veldig tynn, eller?!?

  SvarSlett
 2. http://www.youtube.com/watch?v=VEpj48CYFMY og den har de her i Norge hos troll-hundefor.no under fanen produkter-sparkesykkel.

  Visst er det meninga at hunde(e) skal trekke, men med slike fartsfantomer som vi tydeligvis har blir det en del "sparke i fra en gang i blant" ja ;) Knallfin trim ! Rett på andre siden av vegen for oss er det en grusvei hvor man ikke har lov til å kjøre med bil hvor det er helt ypperlig å trekke !
  Men inntil han skjønner poenget med å trekke skikkelig trener vi på noen asfalterte turstier som er ved et helsesportsenter 2 km unna. Der er det lange, flate fine strekker og slakke opp-ognedoverbakker. Ved siden av asfalten er det barkbelagt så jeg forsøker å få ham til å løpe der for å spare potene.
  Men, i det tempoet han oppviser enda er det ikke fare for slitasje på noe som helst, bortsett fra kanskje lattermuskulaturen ;))))

  Veldig tynn er vel ikke, tynn, men ikke sånn skremmende. Tror jeg. Søren meg ikke så godt å si hva som egentlig er under all pelsen ;)
  Ikke har han begynt å røyte enda heller, skal bli spennende å se hva som kommer frem når pelsen begynner å forsvinne...

  Noen som har ei løpetidstispe å låne bort ??

  SvarSlett
 3. Han så ikke tynn ut, men jeg stussa over DEN vektforskjellen. Nalle er ikke feit, tror JEG da...

  Min kjære Nalle røyta omtrent ikke det første året, derimot hans 2.sommer!! Har ikke sett maken. Fikk høre det var normalt og at noen hanner mister underulla bare en gang. Noe å håpe på?
  Han har ikke røyta skikkelig i vår heller.
  Nå skal jeg se på youtube'n ;o)
  Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Da får vi bare vente i spenning og se hva som skjer når han endelig begynner å røyte ;)
  Regner jo med at vi skal på dine kanter på treff og da kan jeg event ta med trekkeren så dere kan prøve? Om det skulle skjære seg bor vi 20 min unna Biri, dere skal vel dit?
  En aldeles flott dag til dere også !

  SvarSlett
 5. Heisann! Oppdaget deg sånn plutselig da du kommenterte på innlegget mitt om Larkollen..

  Du/dere er jammen noen aktive sjeler..:-)

  Prøv å filme da vel...når Toiwo prøver ut den "sykkeltingen.." Må han slankes?

  SvarSlett
 6. Heisan du :)
  Aktive og aktive...er vel heller det at vi har tid og mulighet til å gjøre litt forskjellige ting :)
  Grunnen til aktiviteten står i innlegget "Mors lille særing". Han slutter å spise i perioder og tanken er at om han er mer fysisk aktiv så skjønner han kanskje at mat er en nyttig ting å få i seg hver dag ;)
  Toiwo er 53 cm høy og veier 19kg, så slankes bør han ikke nei.
  Hehe, kunne vært artig å fått noen til å filme oss i "farta", skal se hva jeg får til !
  Toiwo er en rimelig rolig ung mann, så tempoet er ikke akkurat overveldende ;) Men, artig er det !
  Misunner dere litt sommeren på Larkollen....

  SvarSlett
 7. Ok, nå har jeg lest litt mer om Toiwo..
  Tenkte kanskje at hvis du tilbød Toiwo mat litt oftere, f.eks 3 ganger om dagen, begynn med lite mat av gangen for å trigge matlysta og øk deretter etter behov. Bare et tips..
  Men det med latskap - kan jo være at han er bedagelig og liker å kose seg?? Min 6 år gamle islender har alltid likt å kose seg, og ligger gjerne i nærheten av meg og slapper av. Bare innimellom får han sine "raptuser":-)Han derimot er feit, og slankes iherdig..og han er sulten hele tiden...Han får mat 3 ggr om dagen for å øke forbrenninga..:-)

  SvarSlett
 8. I "gidder ikke spise periodene" er han ikke engang borte å sjekker matskåla, i forrige uke spiste han ikke tirs, ons og tors feks. Nå de siste dagene har han vært superivrig når maten har kommet og absolutt alt har forsvunnet, tilogmed forsøkt å tigge etter mer ;)
  En ung mann med bestemte meninger dette ;)

  Forøvrig noen nydelige hunder du har !!

  SvarSlett
 9. Ta med trekker'n! Det hadde vært kjempemoro å prøve! Og her er det passelige humpete grusveger ;o)
  Vi skal til Biri, har leid oss hytter på Furuodden, en hel gjeng :o)

  Er Toiwo leiken? Nalle er egentlig ikke det engang. Snusing er viktig. Og å slappe av sammen..

  SvarSlett
 10. Toiwo kan være skikkelig leken han, men alt med måte liksom ;)
  En skikkelig drakamp setter han pris på, spes om han etterhvert får leka og kan filleriste den ettertrykkelig ;)
  Ellers så er det mye fint å kikke på synes`n, nå er det jo ikke bare fugler, men humler,fluer og andre småkryp. Spennende aktivitet! Men snusing og generell avslapping står høyt her også ja ;)

  SvarSlett