søndag 25. april 2010

Ustilling i Kongsberg og hundebytte

Klokka ringte kl 0500 og jeg konstanterte at det igrunn er litt tidlig en lørdagsmorgen…. Men, vi skulle på utstilling og ikke minst skulle vi se igjen Järki etter 13 dager med hundebytte. Hundebytte er tildels enklere enn konebytte, i allefall har jeg en teori om det ;o) Jeg har vært fryktlig sliten en stund og har fått diagnosen ME, kronisk utmattelsessyndrom. Järki blir en noget kreativ sjel om det blir litt for lite stimulering så da Hanne S tilbød seg å ha Järki litt slo vi til! Reiste ned til Hanne, Järki tuslet rett inn og slo seg til ro med en gang. Allerede i løpet av den timen vi var der fant han ut hvor fòrtønna var og ikke minst hvordan lokket skulle åpnes…..

Da vi skulle reise foreslo Tom at Kievra, Toiwos vakre mor, kunne bli med oss. Og slik ble det :o) Kievra er en rolig og avbalansert Dronning som gjerne går litt på stas og soler seg i glansen av beundrerne hun alltid får. Etter 13 dager med Dronningen her må jeg bare si at jeg ser hvor Toiwo har fått noen av sine særegenheter fra… Morsomme Kievra! Man slipper henne ut så hun skal få gjøre fra seg, hun løper/skrider noen meter unna huset, gjøt det hun skal og VIPS er hun inne igjen. Der løper hun rett bort i lekekassa, finner en ball og bærer den stolt rundt mens hun sier BOOOOUUUOOOWWWOOOO :-D Hun blir med meg ut på verandaen i 2 min og da er det rett bort i kassa, hente ballen og en ny runde ;o)) Man skjønner definitivt hvor Toiwo har skravlinga si fra! Kievra synes stort sett at alle mennesker er noen hyggelige vesener som kan klappe henne litt, men den hun virkelig gjorde krav på ble Tom. Etter at hun hadde vært her en liten uke visste hun når han kunne ventes hjem fra jobb. Da satte hun seg i gangen og kikket forventningsfullt på døra og ble helt tussete da hun hørte bilen hans. Morsomme Dronningen! Toiwo var litt som tenåringsgutter har lett for å være ovenfor mødre… “Å kutt ut`a, muttern…” og Kievra syntes vel strengt tatt at denne slampen av en sønn kunne bo ute med seg! Men, de ble fort enige om kjørereglene her i huset og ting har gått helt utmerket ;o)

Järki derimot har nytt noen aktive dager hos Hanne :o)) Tror de har vært på løpetur (dama er gal!) i ett par timer stort sett hver dag og ved siden av har det blitt trening de fleste dagene. Järki har fungert fint med hennes 2 lappegutter så i følge Hanne har han vært en enkel kar å ha i hus. Siden vi hadde blitt enige om å bytte tilbake hundene på Kongsbergutstillinga fant vi ut at det var greiest at Hanne trente ham mot utstillinga og også viste ham den dagen. Tror de to har en bra kjemi, utstillinga gikk nemlig strålende!

Järki viste seg flott i ringen, han travet som han aldri har gjort annet og sto vakkert! Da dommeren kom for å se nærmere på Järki logret han fornøyd og lot henne gjerne få sjekke tenner og kropp. Han endte opp som nr 3 av 10 juniorhanner med HP og følgende kritikk:

Maskulin hannhund, velutviklet for alder. Bra hode, bra uttrykk, tilstrekkelige vinkler, bra hals, bra benstamme. Velansatt hale. Beveger seg meget bra og fin pels og farge.

Med oss hjem fikk vi Lilla sløyfe samt et fat :o))

Som om ikke det var nok ble det sannelig rødt på Järkis kullbror Lucas samt kullsøster Nemi! Også de fikk flotte kritikker! Fine Q-kullet :o))

Neste gang trio`n skal stilles blir i Drammen, gleder oss! Blir mest sannsynlig Hanne S som skal stille Järki der også, vi har nemlig kjøpt hus og skal overta det ca 1.juni – noe vi gleder oss til! Nesten 9 mål tomt, eget verksted til Tom samt vaskerom med egen inngang til skitne hunder MÅ jo bare bli bra ;o)

Gjør som Kathrine og legger ut et bilde jeg har fått lov til å rappe fra Frank Robert som har Järkis kullbror Lucas… ;-)

Järki oppstilt, 24.4.10

Og her et bilde Hanne S tok av Järki da han var hos henne…

24013_382221281268_691296268_4281080_2946357_n

Og til dere Schanderulver; vi gleder oss til Hokksundhelga!

11 kommentarer:

 1. Alltid koselig å treffe dere Charlott og alltid for liten tid til å prate sammen:o)

  Kjempegøy med flott resultat på Smultkula!! Gratulerer masse fra oss!!!

  Morsomt (som alltid) å lese beskrivelser fra deg. Hundebyttet var jo genialt:o)

  Håper det går bra med deg Charlott, det var ingen bra diagnose å få!

  SvarSlett
 2. Vet ikke riktig hva jeg skal si, for du har sagt det meste på en så morsom og utfyllende måte!
  Kan iallefall gratulerer deg med Järki! Han er mye flottere enn du får ham til å høres ut som! Smultkula, da liksom - tjukk er han ikke. Sier som han sikkert ville sagt sjøl; akkurat passe ;o)
  Stusselig diagnose du har fått, men antagelig kjekt å få en forklaring på 'tingenes' tilstand.
  Godt at du har disse lappeguttene :o)
  Og du, gratulerer så mye med bruket! Det blir jo helt perfekt for dere!

  SvarSlett
 3. Gratulerer med plasseringen til Järki! Han er en vakker gutt :)
  Å få en diagnose er bedre enn å ikke vite. Håper det går bra med deg!

  Så annonsen på huset og det er bare lækkert ;) Vaskerom med egen inngang er rene drømmen, og for en tomt, her kommer dere til å kose dere :)
  Ha en flott søndag :)

  SvarSlett
 4. Tusen takk, Gry! I år håper jeg virkelig at Biri ikke krasjer med oppdrettertreffet, hadde vært helt topp å hatt tid til å bare være litt sosial også :o))
  Hundebytte er igrunn en helt utmerket løsning! Vi kjenner hverandre og hverandres hunder så godt at det fungerer helt fint. Ingen av hundene er "problemer-hunder" og fikser fint slike "ferier" :o)

  Nøve, var såå hyggelig å se dere!Hanne S har jobbet hardt for å slanke Smult`n, han VAR en tjukkas ;o) Selv om han sikkert ville ha vært enig med deg i "akkurat passe" ;o)
  Tror også det nye hjemmet vårt vil passe oss helt utmerket! Masse plass til glade lappiser :o))

  Christin; tusen takk til deg også :o)) Han ER fin, både på utsiden og innsiden :o))
  Tom har lovet å gjerde inn kanskje så mye som 200 kvm til gutta, dèt blir helt knall!

  Diagnosen er til å leve med, cluet er vel bare å finne ut av hvordan jeg kan ligge litt i forkant så jeg slipper å bli helt utslått. Er dessuten VELDIG deilig å vite at Kreativklumpen Järki kan være hos Hanne om det blir for lite aktivitet her :o)

  SvarSlett
 5. Takk for i går, det ble jo en liten prat på oss denne gangen. Kunne vært mer;)

  Smultkula gjorde det kjempebra og gratulerer igen!!!

  Så smart med hundebytte. Det må jo være noe å tenke på for flere. Da får hundene brukt hode litt ekstra bare ved å være på et annet sted og nye rutiner.

  Litt kjedelig med diagnosen din, men det kan jo bli mange flotte dager som kommer nå. Og dere skal jo flytte til drømmestedet. Heldiggriser!!!

  Ha en fin uke!!!

  SvarSlett
 6. Gratulerer med flotte kritikker både til Jarki og søskene.

  SvarSlett
 7. Masticating juicers: these 'chew up' the entire piece of food
  before, or in order to, squeeze juice from the inside.
  Its highly powered motor and cutting-edge steel
  blade makes juicing so effortless. Improvements can always be made, and Mr.


  my site ... the magic bullet juicer attachment

  SvarSlett
 8. I've attempted for your preceding 35 a long time to get rid of and Retain OFF my stomach further unwanted fat. I've attempted nearly every thing from
  diet regime regime capsules, person trainers, just about
  each diet program program ever proposed, I at present commit on two fitness
  center memberships, at any provided time, and also have not had the time for you to utilize the advantages of both 1 between them in in excess of a yr.
  I've to state that only problem that assisted me lose weight fast reviews hoping that the atmosphere, ease and in addition the availability on the facilities obtaining opened from 5:00a.m until eventually ten:00pm would inspire me to continue to be on course, attend quite a bit on the cardio courses, aquatics programs, phase lessons etc…

  Feel free to surf to my web site - http://wineloverinfo.com/date/?L=blogs.blog&article=46768

  SvarSlett
 9. Asking questions are actually pleasant thing if you are not understanding anything totally,
  however this post presents nice understanding yet.


  My homepage Quantrim discount codes

  SvarSlett
 10. Greetings! I know this is kinda off topic but I was wondering
  which blog platform are you using for this website?
  I'm getting sick and tired of Wordpress because I've had
  problems with hackers and I'm looking at alternatives for another platform. I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.

  My page ... quantrim guarantee

  SvarSlett
 11. Aw, this was an extremely nice post. Finding the time and actual
  effort to generate a really good article… but what can I say… I procrastinate a whole lot and don't manage to get anything done.

  Here is my web-site: quantrim Slimming

  SvarSlett